Île-d'Arz

1 - 5 mei 2008 

In 2008 gingen we op bezoek bij Krista, een oude schoolvriendin van Christel. Ze had jaren in Parijs gewoond, waar wij haar ook wel eens hadden opgezocht, maar recent was ze verhuisd naar een klein eilandje voor de kust van Bretagne, Ile-d’Arz genaamd.

We namen het kleine, knusse familiecampertje. Op de heenweg overnachten we op een camperplekje langs de Seine waar we toevallig tegenaan reden en daarna bezochten we nog Mont-Saint-Michel, een rotseiland voor de kust waarop een middeleeuwse abdij staat. Bij eb valt de baai helemaal droog en kun je om het eiland heen lopen, wat we ook gedaan hebben. 

 

 
 

 

Daarna parkeerden we de camper in Vannes en namen een pontje naar Ile-d’Arz waar we twee nachtjes logeerden bij Krista thuis. Het eiland is piepklein, in een uurtje kun je het helemaal rondlopen. Krista beheerde de lokale camping, waar vooral seizoengasten stonden. Ze nam ons een avondje mee naar de kroeg en verder scharrelden we zelf wat rond of zaten lekker in het zonnetje.

 

 

Verder verliep de terugweg gedenkwaardig toen we - onderweg naar het noorden - in de snelwegspaghetti rondom Parijs nietsvermoedend een tunnel binnenreden en bij het verlaten ineens recht op de Arc de Triomphe afreden. Voordat we van de verbazing waren bekomen cirkelden we al acht rijen dik om het monument heen en het kostte een paar rondjes voordat we weer de juiste weg terug konden inslaan. Zo waren we dat jaar ook nog in Parijs geweest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten