La Colle sur Loup

Donderdag 3 augustus 2006
Dag 28, 1729 kilometer gefietst
Na de Ventoux een welverdiende rustdag in Bedoin. Beetje uitslapen, beetje zwemmen, wasje draaien en een biertje drinken, zoiets. Daarna moet er weer gefietst worden, de Provence staat op het programma. 

En zo gebeurt het: we duiken de Provence in richting Middellandse zee en hebben een tussenstop op de camping Les Pinèdes in La Colle Sur Loup -op een jeu de boules-worp afstand van Nice- waar Christel een jaar of twintig geleden is geweest met har familie. We fietsen twee dagen door die gevreesde heuvels van de Provence en denken Is dit nu alles? Het gaat allemaal wel verdacht gemakkelijk. Bij elke hobbel denken we: De Mount Ventoux was vééél langer, wat 'n makkie deze.

Maar dan komt de dag waarop we de camping in La Cools sur Loupe moeten gaan halen. Volgens de Fransen de heetste dag tot nu toe (39 graden in de schaduw) en zoveel heuvels op een dag hebben we niet eerder gehad. We worden maar op-en-neer gejojo'd en het schiet voor geen meter op. Bij elke nieuwe klim hopen we dat we op de top eindelijk de Middellandse zee zouden kunnen zien, helaas zien we alleen maar de volgende heuveltop. Grasse wordt ons bijna funest, daar moeten we nog 'even' een pittige heuvel op om in het centrum te komen en opeens...de Mediterrané. Weer een mijlpaal.


Eindelijk! De Middellandse Zee..
Maar de echte beloning volgt kort daarop: de afdaling naar het riviertje de Loup. Met 'n sneltreinvaart denderen we in een achtbaan van zeker 15 kilometer lang naar beneden. In een zucht staan we padoes voor de camping. Heel vreemd. Nauwelijks veranderd in twintig jaar: de eigenaar wat grijzer, het restaurantje nog steeds in bedrijf. Alleen opa & oma zien we niet meer. We besluiten hier een extra rustdag in te lassen en trakteren onszelf op een chique diner.


Camping Les Pinèdes
Morgen op weg naar Italië, eindelijk weer een nieuw land, daar zijn we wel aan toe. We willen iedereen bedanken voor de leuke en bemoedigende reacties op onze weblog. Liever zouden we iedereen persoonlijk willen beantwoorden, maar internet is schaars en duur, en bovendien moeten we fietsen... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten