Montlucon

Maandag 11 september 2006
Wander en Arthur vermaken zich prima, vertelden ze net aan de telefoon. Ze staan op de camping municipale van Mont Lucon, gelegen ergens in het midden van Frankrijk. Het naseizoen is begonnen, ze blijken de enige campinggasten te zijn.

Internetvoorzieningen zijn nog niet gezien, maar wat wil je...? Wander in opperste concentratie om de motor recht te houden en Arthur drukdoende de klopsignalen onder de knie te krijgen die de Tomtom moeten vervangen (links op de schouder voor linksaf, rechts op de schouder voor rechtsaf en een klap op de helm voor: ‘Gaat goed hé?’) Dan heb je geen tijd om om je heen te kijken. Daarom een update van mij. Uit tweede hand lang niet zo leuk als uit de eerste, maar het is niet anders. Hier moeten jullie het mee doen.
Na de valse start van afgelopen zaterdag, gaf Wander gas en lag Frankrijk nét binnen handbereik. Zondag was een lange dag vanwege het niet kunnen vinden van een benzinestation en een camping. Pas rond 22:30 kon in Vezelay de tent worden opgezet. Vandaag zat er niet meer in dan zo’n 220 kilometer. Niet omdat er uitgeslapen is, niet omdat er weer geen tankstation gevonden is en zeker niet omdat de vermoeidheid nu al toeslaat, maar gewoon omdat de campingburen hen uitnodigden voor koffie en een bezoek gebracht werd aan de abdijkerk van Vezelay, waar in vroeger tijden de pelgrims uit de Benelux zich verzamleden om gezamenlijk de tocht naar Santiago te starten.
Na lucnhtijd zetten vader en zoon hun pelgrimstocht voort en volgens Wander waren ze vanavond zó bl;ij dat ze de camping van Mont Lucon gehaald hadden, dat ze er in de bocht, met z’n drieën, bij zijn gaan liggen. Arthur, Wander en de motor! Maar niet bezorgd, geen beschadigingen aan mens of motor.
Groet,
Christel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten