Jerash

Vanuit Murshed een dagtochtje gemaakt naar Jerash. Anderhalf uur rijden als je het goed doet, twee uur zoals wij het deden.

Gerasa, zoals de Romeinen het noemden, is de best bewaarde Romeinse ruïne ten oosten van Rome. Een uitgestrekt complex van straten, een groot ovaal plein, theaters, tempels, poorten en een hippodrome. Het ligt te blakeren in de zon, vandaar dat we Wende –die ligt te slapen- maar even parkeren in de schaduw van een zuil en om de beurt op verkenning gaan. Terwijl ik eerst ga maakt Christel een vriendelijk praatje met een ansichtkaartenverkoper. Vervolgens zit ze een uurtje of wat aan die jongen vast die haar ook wil rondleiden. Maar ze houdt er wel een gratis cd met 400 foto’s van Jordanië aan over.





Bijzondere aan Jerash is dat de hippodrome nog in gebruik is. Een paar keer per week worden er in Romeins kostuum wagenraces gehouden. Experts hadden allerlei antieke hippodromes bekeken en geoordeeld dat die van Jerash het meest geschikt was. Helaas vindt dit spektakel niet vandaag plaats.



2 opmerkingen:

  1. De warmte komt me van de foto,s tegemoet. Liefs Ankie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat jullie Wende mochten vergezellen op deze reis ! massel .
    Mijn nieuwe doel is te blijven leven tot je boek uit komt .

    wander

    BeantwoordenVerwijderen