Aqaba

Hoera, we zijn in Aqaba. Vanaf vliegveld Zaventem in Brussel gevlogen met Thomas Cook Airlines. Het vliegtuig was half leeg, zodat we met z’n drietjes twee rijen stoelen tot onze beschikking hadden en languit konden.

Helaas ontdekten we dat pas halverwege de vlucht, zodat we de eerste twee uur wèl opgepropt op elkaar zaten met een hyperactieve peuter die maar moeizaam in slaap viel. Maargoed, al bij al dus niet te klagen.



Rond zes uur lokale tijd geland en met de taxi naar hotel Zyara Inn. Aqaba oogt schoon en overzichtelijk en het is er warm, meer dan dertig graden. Tegen de tijd dat we de deur uitgaan om te eten is het donker geworden. Op straat is het rumoerig, men zwaait en lacht naar Wende, er zitten mannen voor hun winkel waterpijp te roken en er passeert een kameel. Het dier snuffelt aan de buggy. Wende kijkt geïnteresseerd naar de grote snuivende kop van het beest. ‘Paardje’ zegt ze. We eten bij Ali Baba, tja zo heet het restaurant echt. Druk en toeristisch, zoals heel Aqaba lijkt het. Maar het eten komt snel en dat is de bedoeling, want het is eigenlijk al veel te laat voor Wende.

Morgen richting Petra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten