Koh Lanta

15 - 18 december 2016

Koh Lanta is een tropisch eiland dat het midden houdt tussen onontdekte parel en platgestampte pannenkoek. Qua formaat vergelijkbaar met Texel, alleen met een heuvelachtig binnenland. En de zee is twintig graden warmer.


 
Hier brengen we onze laatste week door. Het toerisme concentreert zich aan de westkust, waar de stranden zijn en de zon ondergaat. Wij verblijven vlakbij Pra Ae (Long Beach), niet aan het strand maar aan de overkant van de hoofdweg, in Arthaya Villas. Een gloednieuw resortje van zeven huisjes met een aparte woon- en slaapkamer, wat erg lekker is als je er langer zit en ’s avonds een kind moet opbergen.




We zijn hier gekomen om te duiken en zijn in zee gegaan, haha, met Dive & Relax, wat de dichtstbijzijnde optie was. Zeer professioneel bedrijf. We hebben inmiddels allebei een dagje gedoken en het beviel goed. Ze varen met een speedboot een half uurtje de zee op, naar locaties die meestal in een nationaal park liggen en er prima uitzien, onbedorven en rustig, met goed zicht en kleurrijk koraal. Ondertussen gaat de ander wat met Wende brommeren of zwemmen.



Zo halverwege de middag ontmoeten we elkaar weer bij de duikschool, die gevestigd is in een resort aan het strand, Castaway Resort, dat een prima restaurant heeft en leuke zitjes met uitzicht over de Indische Oceaan. De een heeft hier dan met Wende net een copieuze lunch gehad en is stuffed voor de rest van de dag, terwijl de ander na twee duiken en een bordje rijst op de boot ’s avonds sterft van de honger, dus avondeten is steeds een interessante aangelegenheid.


’s Avonds zijn we moe en gaan vroeg naar bed. Zo tjitjakken onze laatste dagen weg, als gekko's in de nacht.

3 opmerkingen:

  1. Nog ff genieten voor jullie! Groetjes Emmi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje wat is het hard gegaan!
    Geniet van de laatste dagen en tot in het nieuwe jaar.
    Groetjes, Jill

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk avond gehad met het lezen van jullie avonturen! De verhalen, maar zeker ook sommige bestemmingen brengen mooie herinneringen boven. Geniet nog van de laatste dagen, zie je in Almere in 2017. Groet, Joost

    BeantwoordenVerwijderen