Nog twee weken

Het is bijna zover: nog twee weken en dan gaan we langer op reis dan ooit tevoren, bijna vier maanden liefst. Mooi vooruitzicht, zeker op een Hollandse pleuriszondag tijdens welke de regen met bakken uit de hemel komt. Het weer houdt ons vandaag aan huis gekluisterd. 

Wende speelt op de ‘kinder-Ipad’, een oud exemplaar dat Christel mocht krijgen van een collega en opgeleukt is met een “roze-is-mijn-lievelingskleur”- beschermhoesje;  Christel schildert de badkamer zodat die klaar is voor de onderhuurders; en ik heb het vervelende klusje op me genomen uit te zoeken welke van de vele tropische eilanden van Maleisië we willen bezoeken – een lamme hand krijg ik van het wegklikken van websites vol witte stranden en palmbomen verdorie.

Papa speelt met nieuwe camera, Wende met nieuwe I-pad


Onze voorbereiding is zo goed als klaar. Paspoorten zijn in orde, visa hoefden allemaal niet, die kunnen ter plekke worden geregeld. Inentingen gehaald, inclusief een serie van drie tegen hondsdolheid. Familie en vrienden in Australië gemaild en een verkeersboete van € 1500 betaald… (Grapje: in 2002 zijn we GEFLITST in Australië, maar de rekening –die we thuisgestuurd kregen– hebben we nooit betaald.) Een hoop gelezen, over een hoop landen. Nog een paar dingetjes gekocht: fotocamera, een nieuwe batterij voor het duikhorloge, een klein simpel loopfietsje voor Wende dat in de rugzak past. Het zijn de gebruikelijke dingen, wat dat betreft blijkt een reis van vier maanden niet veel anders dan eentje van vier weken, je neemt hetzelfde mee. Enig verschil is dat we nu ons huis verhuren, maar ook dat is ondertussen geregeld, via makelaarskantoor ‘123wonen’ – door ons al snel ‘456wonen’ genoemd, omdat ze op iedere afspraak te laat kwamen. Een stel met een klein kind dat nu één straat verderop logeert wil graag op huis en poezen passen.

Vertrek staat gepland op zondag 4 september, we vliegen dan naar Singapore. Van Singapore vliegen we ook weer terug, op donderdag 23 december. Dat is het enige dat vastligt. Voor de rest ligt alles open, al hebben we ondertussen wel een soort blauwdruk in ons hoofd die er ongeveer als volgt uitziet: september Maleisië en –omdat het kan– Brunei, oktober Australië, november Vietnam, december Cambodja en Thailand. Ervaring leert dat zo’n reis op wonderbaarlijke wijze grotendeels verloopt zoals je hem in gedachten hebt. Hebben we er zin in? Zeker weten. Zin zoals je dat hebt voor vier weken – en dan ontdekken dat het vier maanden duurt.

22 augustus 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten