Jakarta

Woensdag 28 september

Aangekomen in Jakarta, na een vlucht van 24 uur met overstap in Frankfurt en Doha (Qatar). In die laatste plaats liepen we twee uur vertraging op, omdat op het laatste moment, toen het vliegtuig al zo’n beetje opsteeg, besloten werd iemand eruit te zetten. Dat betekende terugtaxieën, security aan boord halen en met enige discussie een Arabische man met zijn vrouw in boerka afvoeren.


Daarna werd alle handbagage gecontroleerd door ieder stuk omhoog te houden en te vragen wie de eigenaar was. Zo ontdekten ze de vastgebonden staven dynamiet met het eierwekkertje... Naar het leek had de man ruzie gemaakt met zijn buurman en bleef hij amok maken. Het opvallende is dat je jezelf op zo’n moment toch even afvraagt of er misschien sprake is van een terrorist. Vóór 9-11 was dat waarschijnlijk niet bij je opgekomen. Dit even los van de vraag of de Jihad er veel mee opschiet als een Arabisch vliegtuig vol Indonesische moslims wordt opgeblazen...

Veilig kwamen we aan in hotel Triniti om één uur ’s nachts. We hadden dit hotel een uur voor vertrek nog snel even geboekt en het is wonderbaarlijk om je na zo’n lange reis te melden bij een receptie en dan te zien hoe eenprintje met je naam erop klaar ligt. Natuurlijk, of je nou een bioscoop om de hoek reserveert of een hotel in Jakarta, het blijft internet. Toch maakt die controle over grote afstand meer indruk. Ooit zal het mogelijk zijn jezelf op die manier vooruit te zenden via internet. Dat zou een hoop gedoe schelen.
Volgende keer iets over de bezienswaardigheden in Jakarta. Als we ze weten te vinden, want het zijn er niet veel. Jakarta is enorm, 20 miljoen inwoners, een en al flat en file, maar onze vuisdikke reisgids besteedt slechts anderhalve pagina aan de sights. We zullen zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten