Heenweg

 25 oktober 2015

Weer wat ontdekt: Sri Lanka Airlines. Geweldige maatschappij! Vliegen zoals vliegen ooit moet zijn bedoeld! 

Niks bijbetalen voor bagage, koptelefoon, koffie of wat ook, maar gewoon alles lekker inbegrepen. Heerlijk vertroeteld door lieve meisjes in groene sarongs met motief van pauwestaarten die de hele tijd eten en drinken uitdeelden en naar hartelust grote bellen wijn bijschonken, allemaal gratis. Kregen een heuse menukaart in handen gedrukt, konden kiezen. Echte glazen, echt bestek. Zelfs de wc was top, twee keer zo groot als normaal met een enorme plank om baby’s te verschonen.  Verlekkerd keek ik ernaar, wat jammer dat Wende al zindelijk was!

Bijzonder ook was dat je op je tv-schermpje kon meekijken met twee camera's onder het vliegtuig. Zo zagen we zondagochtend live de landingsbaan van Bandaranaike Airport in Colombo opdoemen, groter worden, nog groter, grootst, bam! Geland. Bijna rimpelloos waren we aangekomen in Sri Lanka.


Bijna... Klein dingetje was namelijk dat ik m’n taxfree fles whisky, gekocht op Schiphol bij een jonge jongen die enthousiast over Sri Lanka begon te vertellen, onder protest heb moeten doneren aan de douane van Heathrow Airport in London omdat de verkoper vergeten was de fles te sealen. Werd een jolly good evening daar in London. Voor de douane dan.


In Colombo warm, benauwd en regenachtig. Bij de uitgang van het vliegveld wachtte iemand van het hotel ons op en bracht ons met een minibusje naar onze eindbestemming, Wijaya Beach in Dalawela, op het meest zuidelijke puntje van Sir Lanka. Vanaf het vliegveld ongeveer twee uurtjes rijden, langs een prima tolweg door een groen landschap van palmbomen en rijstvelden. En toen...strand en zee.


Het hotelletje staat aan het strand en vanaf ons balkon kijken we uit over de Indische Oceaan die hier met enorme golven te pletter slaat op wat rotsen vlak voor de kust, waardoor er een soort lagune ontstaat. Aan het eind van de middag nemen we er een kijkje en daarna strijken we neer in het bijhorende restaurantje dat een steenoven heeft en pizza’s serveert die door velen op internet worden geprezen. Tijdens het eten valt Wende in slaap. We leggen haar op bed en niet veel later kruipen we er zelf naast, afgeragd als we zijn na het nachtelijke bacchanaal met Sri Lanka Airlines. Helaas...om 22:00 wordt Wende weer wakker, hypert door tot pakweg 1:30 en legt dan alsnog het loodje. Wij ook. Pas de volgende ochtend om half twaalf gaan drie paar ogen weer open...klaar om Sri Lanka eens goed aan te kijken!


2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig strandje. Groet Ankie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw! Dat is een goed begin van een nieuw avontuur. Geniet en wij lezen graag mee. groetjes, Emmi

    BeantwoordenVerwijderen