Delhi

Zaterdag 7 oktober 2006

Hier even een kort berichtje. Delhi is...tja...in één woord...nou, als het ècht moet...overwèldig. Overweldigend èn geweldig.

Drukdrukdruk, heetheetheet. We zijn hier gisterochtend aankomen, na een vlucht van zo'n negen uur die -Iraanse prijsvechter of niet- probleemloos is verlopen. Een taxi bracht ons naar het centrum. Uiteraard werd er op z'n Aziatisch gereden, vergelijkbaar met hoe wij in Nederland op de kartbaan rijden - alleen hoeven wij niet allerlei koeien te ontwijken... Voor Wim -die nooit verder is geweest dan de Canarische Eilanden- was het even schrikken. Uberhaupt keek hij z'n ogen uit.


Eenmaal in de stad bij het treinstation werden we, vermoeid en gedesoriënteerd als we waren, slachtoffer van een klassieke truc: een 'spoorwegofficial' in net pak zette ons in een taxi naar de ' tourist office', maar de 'tourist office' bleek een reisbureau dat ons dure reizen wou aansmeren, en toen wij beleefd weigerden werd ons de huid volgescholden ("you are arrogant, you must be in drugsbusiness")en moesten we met rugzak en al het kantoor uitrennen om ons vege lijf te redden. Een autoriksja, in de volksmond Tuctuc genaamd (Tuftuf, zegt Wim), bracht ons terug naar Pargansj, een toeristenbuurt achter het station, en daar zijn we neergestort in een hotelkamer met eigen...eh... 'badkamer', waar een kakkerlak van zeker vijf centimeter de scepter zwaaide. Welkom in India, sir.

's Avonds wat gegeten, en daarna deze tumultueze eerste dag afgesloten met een nogal kleverige nacht: de temperatuur op onze kamer kwam 's nachts niet onder de dertig graden. Toch hebben we goed geslapen.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten