Delhi 2

Maandag 8 oktober 2006

Nog steeds in Delhi, weer in een zweterig internethok. Morgenavond vertrekken we naar het noorden, met de nachttrein naar Pathankot (10 uur) en vandaar met de bus naar Dharamsala. De treinkaartjes hebben we gisteren gekocht, na de standaard Indiase toestanden.

Vóór het stationsgebouw werden we door behulpzame Indiërs naar het reserveringsbureau verwezen; het was alleen wel vreemd dat dit in een ander gebouw zat, in een andere straat, een kwartier lopen, tussen allemaal minuscule reisbureautjes... Daar zijn we dus niet binnengestapt, maar voor we weer terug bij het station waren en het èchte reserveringsbureau hadden gevonden waren we een uur verder. Na drie dagen beginnen we te vermoeden wat het antwoord is op de klassieke vraag: Maar wat doèt een backpacker eigenlijk de hele dag? Wij denken: teruglopen...



...eh...

Maargoed, de kaartjes zijn binnen, en voor het luttelijk bedrag van 19 euro p.p. zitten wij straks een hele nacht in de trein. Het zal geen verassing zijn, maar de prijzen in India zijn ontstellend laag: 7 euro voor een redelijk hotel, 1 a 2 euro voor een avondmaaltijd, 30 cent voor een uurtje internetten, 20 cent voor een kopje thee. Dit zijn vaste prijzen, daar valt niet over te praten -  voor de rest is het natuurlijk overal afdingen geblazen, en dat is elke keer weer een verrassing. Bij een tassenverkoper probeerden we de truk: artikel terugleggen, sorry, too much, en weglopen. Helaas. Er gebeurde helemaal niets. Uiteindelijk hebben we toch maar de volle mep betaald, 1,75 euro.

Eén melk graag.
Nog steeds is alles erg overweldigend: het lawaai, het verkeer, de dieren op straat, de vreemde mensen soms, al die piepkleine winkeltjes en bedrijfjes. Het is uiterst bizar om 's ochtends je balkondeur open te gooien en dan, midden in miljoenenstad Delhi, meteen een paar koeien voorbij te zien scharrelen, tussen alle riksja's, tuctucs, brommers en auto's door. Maar we beginnen langzaam te wennen. Glimlachend bekijken we elkaars geleidelijke transformatie. Wim een draagtas. Ik een draagtas. Wim Indische slippers. Ik een katoenen hemd. Wim een katoenen hemd.
Inmiddels hebben we in hotel Chanakya nu een betere kamer, zonder kakkerlak, maar met een hagedis die een beetje rondscharrelt over de muren en het plafond. We hebben hem Heiko gedoopt, naar een ervaren Indiaganger waar we vanmiddag mee hebben zitten praten, fantastische kerel uit Duitsland. Verder hebben we nu ook een balkon. Kwam goed uit, want net in onze straat vond gisteravond een processie plaats ter ere van een of andere heilige (niemand weet welke): veel mensen, veel muziek, veel lichten, en een tiental praalwagens en muziekbands die langs onze ereloge trokken.



En dan tenslotte: de Delhi Belly...nee, nog geen problemen, goddank. Maar toch bedankt voor de tips, Jeroen!

--------------------------------------------------------------------------------------




En dan hierbij een nieuwe rubriek, verzorgd door Wim: de GADGET VAN DE WEEK.
Deze week: zeepblaadjes. Verkrijgbaar bij Kathmandu, Oudegracht in Utrecht, honderd in een doosje voor 2,50. Reuze handig voor het wassen van handen en andere lichaamsdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten